23/04/2024

« Terug naar nieuwsoverzicht

West End ster Milan van Waardenburg krijgt hoofdrol in Elisabeth

Vandaag hebben Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman bekend gemaakt dat niemand minder dan Milan van Waardenburg de rol van De Dood in Elisabeth gaat spelen. De acteur, die momenteel iedere avond voor uitverkochte zalen op het Londense West End staat, zal naast Pia Douwes te zien zijn. Daarnaast gaat Ann Van den Broeck Aartshertogin Sophie spelen en wordt de talentvolle Danique Dusée de jonge Elisabeth.

De Dood speelt een belangrijke rol in de iconische musical Elisabeth. Tussen hem en de jonge keizerin Sissi ontwikkelt zich een gevaarlijke, maar net zo hartstochtelijke liefdesverhouding. De twee personages spelen met elkaar op leven en dood. Elisabeth vecht echter voor het behoud van haar identiteit, maar moet daar een hoge prijs voor betalen. ‘Ik ben trots dat Milan van Waardenburg deze rol gaat spelen,’ laat producent Albert Verlinde weten. ‘Ik volg hem al jaren, al vanaf het moment dat hij bij mij debuteerde in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? Jaren later heb ik hem uit Duitsland gehaald om de hoofdrol te kunnen vertolken in Anastasia en straks dus de dood in Elisabeth. In de afgelopen jaren is hij uitgegroeid tot één van de grootste musicalsterren en het is niet voor niets dat hij nu op West End in Londen de hoofdrol in Les Misérables speelt. Nu al heeft hij een geweldige carrière in binnen- en buitenland achter de rug. Net als Pia heeft hij in Duitsland en Engeland gewerkt. Daarnaast vind ik het heel bijzonder dat, één van de grootste Vlaamse musicalsterren, Ann Van den Broeck Aartshertogin gaat spelen. In 2009 speelde Ann in Vlaanderen de rol van Elisabeth en nu wordt ze de schoonmoeder van Elisabeth. Buiten Vlaanderen speelde zij ook nog in Engeland, Korea en Zwitserland. Dat maakt dat we drie grote internationale sterren in deze musical hebben staan.’

Milan kan niet wachten om in Elisabeth De Dood te spelen. ‘Dit is echt een droomrol van mij die al lang op mijn verlanglijstje staat. Als er één rol is waarvoor ik terug wil komen uit Londen dan is dat deze.’

Eerder heeft Albert Verlinde al aangegeven dat de rol van Elisabeth door twee actrices zal worden vertolkt. Pia Douwes speelt de oudere Elisabeth en nu is bekend geworden dat Danique Dusée in de huid van de jonge Sissi kruipt. ‘Danique komt vers van haar opleiding want ze studeert in mei af. Zij is nou echt zo’n ouderwets aanstormend talent van wie wij grootse verwachtingen hebben. Ze is een geweldige sopraan, die veel gevoel in haar acteren legt.’ Eerder is al bekend geworden dat William Spaaij de rol van Luigi Lucheni voor zijn rekening neemt.