Cast & Creatives

Cast & Creatives

Cast
Creatives

Elisabeth

Pia Douwes

Jonge Elisabeth

Danique Dusée

Lucheni

William Spaaij

De Dood

Milan van Waardenburg

Sophie

Ann Van den Broeck

Rudolf

Ronald Jorritsma

Max van Beieren

Sjoerd Oomen

Ludovica van Beieren

Saskia Schafer

Franz Joseph

Guido Gottenbos
Sluiten

Pia Douwes

Elisabeth

Theater:
Pia beleefde in Wenen (1992) haar internationale doorbraak met haar glansrijke vertolking van Elisabeth in de gelijknamige musical, om deze rol vervolgens in Scheveningen, Essen, Stuttgart en Berlijn te spelen. Ze creëerde verschillende personages in nieuw geschreven musicals, zoals, Milady de Winter in 3 Musketiers Rotterdam, Berlijn en Stuttgart, Claire Zachanassian in de musicalversie van Der Besuch der alten Dame in Thun,(CH) en Wenen en Helena in Ein wenig Farbe in Wenen. Ze schitterde als Velma Kelly (Chicago) op Broadway en in de Londoner West End en in de eerste Nederlandse versie in Utrecht.

Verder speelde ze in binnen -en buitenland in Cabaret (Sally Bowles), Cats (Grizabella, Jellilorum, Demeter), Fosse (Soliste), West Side Story (Maria), Evita (Eva Perron), Les Misérables (Fantine), Grease (Rizzo), The Rocky Horror Show (Janet), Passion (Clara), Sunset Boulevard (Norma Desmond), We Will Rock You (Killer Queen), Rebecca (Mrs. Danvers), Next to Normal (Diana), Billy Elliot (Mrs. Wikinson), Spamalot (Lady of the Lake), The Addams Family (Morticia), Elisabeth in Concert (Elisabeth) op Paleis het Loo, Paleis Soestdijk en Palais Schönbrunn. The Prom ( Dee Dee Allen ), Follies ( Sally Durant Plummer ).

Toneel:
Master Class (Maria Callas), Kramer vs Kramer (Johanna), Other Peoples Money (Kate), Jane Eyre (Jane Eyre) en Savannah Bay (Dochter).

TV:
Dramaserie’s Wilhelmina en Annie M.G. (Conny Stuart) en OWNM (gastrol).

Pia was coach en panellid bij de Nederlandse TV talentenshow Op Zoek Naar Evita, Joseph, Mary Poppins en Zorro en de Duitse TV talentenshow Ich Tarzan, Du Jane.

Prijzen:
Ze won prijzen voor hoofdrollen in Elisabeth, Cabaret en 3 Musketiers en een John Kraaijkamp Musical Award voor beste Nederlandse actrice in het buitenland (2002).

In 2022 ontving ze de Oeuvre Musical Award.

Diversen:
In 2016 verscheen haar boek Augenblicke aus dem Barock (3 talig), in 2017 haar solo-CD After all this time en in 2020 produceerde ze de DVD van Ein wenig Farbe.

Ambassadeurschap:
Ingeborg Douwes Stichting en Make-a-Wish Nederland.

Sluiten
Sluiten

Danique Dusée

Jonge Elisabeth

Danique volgde haar studie Muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens deze opleiding volgde ze lessen van o.a. Edward Hoepelman en Ingrid Zeegers en kreeg ze de kans om verschillende concerten en producties op te voeren. Zo speelde ze Assepoester en Rapunzel in ‘Into the woods’ en Amanda in ‘Bright Lights, Big City’.

Daarnaast specialiseerde ze zich, tijdens haar studie, in familietheater/-entertainment en produceren. Zo bracht ze bijvoorbeeld de productie ‘Hartenkamer’ en een groot kerstconcert met het muziektheaterkoor op het toneel.

Danique is al een aantal jaar werkzaam als artiest op verschillende plekken, maar met Elisabeth maakt Danique haar musicaldebuut.

Sluiten
Sluiten

William Spaaij

Lucheni

Opleiding
William voltooide in 2004 de Fontys Dansacademie in Tilburg, afdeling musicaltheater.

 Theater
Zijn professionele debuut maakte hij in de musical Crazy For You. Daarna volgde titels als Grease, Fame, Footloose, Mary Poppins, Ramses, Shrek de Musical, De Kleine Blonde Dood, De Tweeling, HAIR, Was getekend, Annie M.G. Schmidt, LAZARUS, Dagboek van een herdershond en Falsetto’s.

In 2023 keerde William na 15 jaar weer terug in de musical Grease maar nu in de rol van Vince Fontaine.

Inmiddels heeft William ook meerdere regieklussen op zijn naam staan waaronder de oorspronkelijk nieuwe Nederlandse musical Stil in mij en het grote visuele theaterspektakel Zodiac, de musical.

Prijzen
William werd in zijn carrière maar liefst negen keer genomineerd voor een Musical Award. In 2009 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Ren McCormack in Footloose. In 2010 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Bert in Mary Poppins en in 2015 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical voor zijn rol als Boudewijn in De Kleine Blonde Dood.

 Overig
William was bij de KRO-NCRV te zien als Jezus in de veertiende editie van The Passion en in 2023 als Kapelaan Lumens in Dagboek van een herdershond LIVE. Daarnaast was hij de een na laatste afvaller voor de finale in het televisieprogramma Wie Is De Mol? in 2012.

Sluiten
Sluiten

Milan van Waardenburg

De Dood

Milan van Waardenburg zette zijn eerste stappen in het theater op zijn 11e, met een aandeel in de musical Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen meneer? Hij studeerde Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en kreeg zangles van onder anderen Rein Kolpa, Edward Hoepelman, Ingrid Zeegers en spellessen van onder anderen Marc Krone en Brigitte Odett. Tijdens zijn studie speelde hij in vele schoolproducties, waaronder Into the Woods en Company waarin hij werd geregisseerd door respectievelijk Paul Eenens en Koen van Dijk. Daarnaast was hij tijdens zijn studie als solist te zien in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Ook stond hij in Een avond met Kurt Weill en vertolkte hij de rol van Roger in de rockmusical Rent in Antwerpen.

De productie Tanz der Vampire bracht Milan naar Duitsland, waar hij vanaf april 2016 de rol van Herbert speelde. Hiermee toerde hij door Duitsland, via Berlijn, München en Stuttgart. De Europese première van de nieuwe versie van Der Glöckner von Notre Dame leidde Milan opnieuw door deze steden, deze keer als leutenant Frederic Charles. Ook was hij in Der Glöckner von Notre Dame regelmatig te zien als de titelrol (Quasimodo). Gelijktijdig was hij te zien als Olaf en Kristoff in Frozen, die in een uitvoering van Disney in Concert door Duitsland en Luxemburg trok.

In 2018 speelde Milan de rol van Dmitri in de Broadway musical Anastasia in Stuttgart. Een jaar later speelde hij dezelfde rol in het Circustheater in Scheveningen en maakte daarmee zijn debuut in Nederland.

Daarna was Milan te zien als Prins Hans in de Disney musical Frozen in Hamburg.

In 2023 toerde Milan met de musical ‘Les Misérables’ door Nederland en België waar hij de rol van Jean Valjean vertolkte. Hiervoor werd hij genomineerd voor een Musical Award in de categorie ‘beste mannelijke hoofdrol in een grote musical’. Diezelfde rol bracht Milan naar Londen waar hij op 11 maar 2024 zijn West End debuut maakte in het Sondheim Theatre; het hart van ‘The World’s longest musical off all time’; Les Misérables.

Sluiten
Sluiten

Ann Van den Broeck

Sophie

Ann studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Sindsdien is ze in België een bekend gezicht als actrice, zangeres, musicalster, componist, auteur en zangdocent.

Ze speelde hoofdrollen in o.a. Merrily We Roll Along, Into the Woods, Dracula, Peter Pan, Grease, Assepoester, Annie, Elisabeth, Edith en Simone, Beauty and the Beast, The Last Five Years, Spamalot, De Producers, Shrek,  Assepoester, het tamelijk ware verhaal,  Evita,  Goodbye, Norma Jeane, Aladdin, Mamma Mia, Magdalena en Hairspray.

In Theater Elckerlyc werkte ze als artiest en vocal coach mee aan de Winterrevue sinds 2015.

Ann treedt vaak op als gastsoliste bij orkesten, of als zangeres in avondvullende luisterconcerten.

Maar ook op toneel- en tv-vlak is Ann actief: naast (gast)rollen in zowat elke Vlaamse serie (waaronder Spoed, dat ook in Nederland te zien was), speelde Ann de veel besproken ‘mama van Caro’ in de populaire Ketnet-jeugdserie #LikeMe.

Onlangs werkte ze mee aan “Alles in de Strijd”, een documentaire rond borstkanker voor VRT1. Ze verleent haar stem meermaals aan animatiefilms/reeksen of reclamespots. Meest recent kan je haar aan het werk horen in Diney’s Disenchented.

In binnen- en buitenland werd ze genomineerd en won ze zelfs een aantal prijzen voor haar vertolkingen in musicals.

Als auteur debuteerde ze met: ‘ZING: Tips en trics om je stem beter te leren gebruiken’. Voor coachings en zanglessen kan je bij haar terecht.

Vorig jaar lag haar eerste kinderboek in de winkel: ‘Annie Pannie’. Het bevat lieve leuke liedjes en fijne verhalen op kleutermaat. Dit project begon met een klein lief slaapliedje dat ze schreef voor haar petekindje Pepper.

Dit seizoen ging de alom geprezen musical ‘You Are My Sunshine’ in première. Stany Crets zorgde voor script en liedteksten, Ann componeerde de muziek.

In 2025 staat Ann 25 jaar op de planken! Hou zeker de socials van Ann in de gaten om op de hoogte te blijven van al haar activiteiten.

Ann is ongelooflijk trots dat ze deel mag uitmaken van deze nieuwe versie van Elisabeth. Sinds ze de voorstelling 15 jaar geleden in Antwerpen speelde, hoopte ze er ooit opnieuw in te staan. En bucketlijstjes zijn er om af te vinken! Dankbaar kijkt ze ernaar uit om door Nederland te reizen met de Nederlandse Musical Royalty.

Sluiten
Sluiten

Ronald Jorritsma

Rudolf

Opleiding

Ronald is in 2018 afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Muziektheater waar hij o.a. zangles kreeg van Edward Hoepelman, Ivar Costenoble en Katrien Verheijden.
Tijdens zijn opleiding speelde hij o.a. Frederick Barrett in Titanic onder regie van Paul Eenens, Marius/Enjolras in Les Misérables, Arthur in The story of my life en zat hij in het Ensemble van Fiddler on the roof. Daarvoor heeft hij ook nog de Willem Nijholt Academie afgerond in Nijmegen.

Theater

Na zijn opleidingen was Ronald te zien als Jonge Scrooge in Scrooge de Musical en in de rol van Nick Carraway in The Great Gatsby, beiden in België. Ronald tourde door Duitsland als solist in Die Nacht Der Musicals en In Nederland was hij te zien in Dagboek van een Herdershond als Bertus, in Les Misérables en in 2024 in 40-45 de Musical.

 

Sluiten
Sluiten

Sjoerd Oomen

Max van Beieren

Opleiding

Sjoerd is afgestudeerd in 2008 aan de Fontys Academy of the Arts, Tilburg waar hij zangles had van Edward Hoepelman en Jack Breikers.

Theater / Televisie

Sjoerd was te zien in de originele cast van Ciske de Rat – de musical, Footloose, Ja Zuster, Nee Zuster, Legally Blonde, De Producers (NL/B), Robin Hood (B), als alternate Shrek in Shrek – de Musical en als Chris de Vries in Soldaat van Oranje. Ook speelde hij Der Saüfer in de Duitstalige musicalbewerking van Der Kleine Prinz (D). In 2018-2019 maakte hij onderdeel uit van het ensemble van Mamma Mia! De Musical, waar hij ook regelmatig de rollen van Harrie en Bart speelde als understudy. Hierna was Sjoerd te zien in Titanic de Musical als John B. Thayer en understudy Frederick Barrett, Henry Etches, William Murdoch en Edgar Beane. In The Prom was hij Sheldon Saperstein en alternate Barry Glickman. Daarna volgde Les Misérables waar hij Factory Foreman speelde en 1e understudy was van Thénardier en de bisschop van Digne.

Overig

Sjoerd heeft als zanger gewerkt voor Celebrity Cruises en treedt regelmatig op als zijn dragqueen alter ego Vicky Mirage. Ook is hij met grote regelmaat te horen in een scala aan animatieseries en films als stemacteur en in verschillende commercials als voice over.

Sluiten
Sluiten

Saskia Schafer

Ludovica van Beieren

Opleiding

Saskia studeerde af aan het Conservatorium in Alkmaar voor zang pop&jazz en aan de musicalopleiding. Daarna studeerde ze nog een jaar aan de acteeropleiding “Het Collectief” in Amsterdam. 

Theater

Saskia speelde afgelopen seizoen in de musical Les Misérables waarin ze naast Madam de Alternate van Mme Thénardier was. Daarvoor was zij te zien als Vrouw Bonte in de spektakel musical Dagboek van een Herdershond van Albert Verlinde in samenwerking met Toneelgroep Maastricht in het MECC in Maastricht. Ze speelde in The Sound of Music de rol van Zuster Berthe en Frau Schmidt waar ze ook twee keer in de week op ging als Moeder Overste, in Anastasia als cover Lily en Keizerin Moeder en ze speelde de rol van La Commodia in Beauty and the Beast in Scheveningen en Gent. Verder was ze te zien in een andere versie van The Sound of Music (Zuster Sophie, cover Moeder Overste), Sister Act (cover Maria Patricia), Rupsje, Evita ( Moeder Duarte), La Vie Parisienne, Into the Woods (Florinda), Titanic (Kate Murphey), Rex en in Elisabeth das Musical (cover Ludovika/Frau Wolf) in Stuttgart. 

TV & film

Saskia speelde in de korte film Detector en had gastrollen in Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Flikken Maastricht, Goede Tijden/Slechte Tijden, Nood en Zina.

 

Overig

Saskia was leadzangeres in de Europese tournee van Holiday On Ice – In Concert en bij verschillende popbands in binnen en buitenland. Ze zong als achtergrondzangeres bij Helmut Lotti’s Comeback Tour en Soul Classics in Concert. 

Sluiten
Sluiten

Guido Gottenbos

Franz Joseph

Opleiding

Guido studeerde Muziektheater aan het Fontys conservatorium in Tilburg bij onder andere Edward Hoepelman en vervolgde zijn studie met een master Musical Theatre aan the Royal Academy of Music in Londen waar hij onder andere les kreeg van Mary Hammond en Anne-Marie Speed.

Theater

Guido maakte zijn debuut in het ensemble en als cover Caiaphas in de 2005 Stage Entertainment tour van Jesus Christ Star. Vervolgens was hij cover Freddy Eynsford-Hill in My Fair lady en Bisschop en Javert in de 2008 productie van Les Misérables in het Nieuwe Luxor in Rotterdam en Carré Amsterdam. In 2009 speelde hij de rol van Franz-Joseph in de Vlaamse versie van Elisabeth in de Stadsschouwburg van Antwerpen en ging hij vervolgens met deze productie op tour door Duitsland. In 2012 was hij in een andere versie van de musical voor de Vereinigte Bühnen Wien ook te zien in Osaka en Tokio. In Wenen was hij te zien in een concertante productie van The Phantom of the Opera. Na een korte terugkeer in Nederland als Caiaphas in een productie van Jesus Christ Superstar in de Rotterdamse haven speelde hij Monsieur André in de Duitse productie van The Phantom of the Opera in Hamburg en Oberhausen. De musical Mozart bracht hem naar Duisburg en Shanghai. In deze productie speelde Guido Graf Arco en Leopold Mozart. In de Europese première van de nieuwe versie van Disney’s The Hunchback of Notre Dame in Berlijn was Guido Vater Dupin en ook regelmatig te zien als Frollo.

Overig

Naast zijn werkzaamheden als zanger en acteur is Guido als zangdocent verbonden aan de opleidingen Muziek-en Musicaltheater van Fontys Hogescholen in Tilburg.

Sluiten

Frank van Laecke

Regie

Daan Wijnands

Choreografie en Staging

Ad van Dijk

Musical Supervisor

Carla Janssen Höfelt

Decor ontwerp

Albert Verlinde

Producent

Matthijs Bongertman

Producent

Jaco Kaasschieter

Uitvoerend producent
Sluiten

Regie

Frank van Laecke

Frank Van Laecke bouwde als auteur en regisseur een rijk en internationaal palmares op. Hij behaalde tal van onderscheidingen in binnen- en buitenland waaronder de Herald Angel Award in Edinghburgh, de Donna Mavor Moore Award in Toronto en een nominatie voor de Britse Laurence Olivier Award.

Naast het schrijven van succesreeksen voor de VRT, zette frank, onder impuls van Linda Lepomme, zijn eerste echte professionele stappen als regisseur bij de Musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Sedertdien regisseert hij voor theater, musical, opera, tv.

Hij regisseerde “Equus” voor KNS Antwerpen en Aida. In 2003 ging “The Prince of Africa” (muziek Dirk Brossé, verteller David –Poirot- Suchet) in première. In het najaar van 2003 volgde “Santa”, een symfonisch kerstverhaal. De productie stond een jaar later in het Beacon Theatre, Broadway, New York. In 2006 ging Vanessa Van Durmes monoloog “Kijk mama, ik dans” (coproductie Swan Lake – Théâtre de la Ville Paris – La Rose des vents -Villeneuve d’Ascq). in première in Gent. In 2007 ging de Franse versie”Regarde Maman , je danse” in première in Théâtre de la ville in Parijs. De voorstelling werd door publiek en pers bejubeld en reist momenteel nog steeds tussen het UK, Australië, Frankrijk en Canada. Najaar 2010 regisseerde Frank “Aida” voor NTG meteen daarna ging het theaterstuk “Masterclass” in première met Pia Douwes als Maria Callas. De productie kreeg, naast de unaniem lovende recensies, een nominatie voor de Nederlandse Toneel Publieksprijs en werd geselecteerd voor het Theaterfestival.

Ook in 2010 volgde “Gardenia”, een onvergetelijke samenwerking met Alain Platel en Les Ballets c dela b. Na haar overweldigende internationale première op het Festival van Avignon, reisde de productie tem juni 2012 de wereld rond en werd genomineerd voor de prestigieuze Olivier Award 2012. De documentaire over de voorstelling won in maart 2015 de Grand Prix in Montréal. Voor “En Avant Marche” sloeg het duo Platel-Van Laecke de handen opnieuw in mekaar. De voorstelling werd op het Festival van Edingburgh bekroond met de “Herald Angel Award” en won de Dora Mavor Moore Award in Toronto.

Frank Van Laecke regisseerde de musicals “Hollywood by Night”, “Je Anne”, “Jesus Christ Superstar”, “Jubilee 15”, “She loves me” (4 nominaties bij de Musical Awards) “Jekyll & Hyde”, “Annie”, “Oliver !” (nominatie beste regie), “Yours Anne”, The Wizard of Oz, “Sacco en Vanzetti”, “Rembrandt” (4 nominaties – 2 verzilverd), “The Sound of Music”, “My Fair Lady”, “Camelot”, “The King and I”, “Anatevka” (nominatie beste regie),”Tell me on a sunday” en “Domino” (publieksprijs 2012). Op 15 september 2001 ging in Antwerpen “Kuifje en de Zonnetempel” in wereldpremière, een spectaculaire en avontuurlijke musical die hij samen met Dirk Brossé (muziek) en Seth Gaaikema (songteksten) schreef en regisseerde. De Franstalige voorstelling van “Tintin, Le Temple du Soleil” (adaptatie Didier Van Cauwelaert) werd door het vaktijdschrift “Télémoustique” uitgeroepen tot het beste Franstalige spektakel van 2002. “Kuifje” was goed voor 8 nominaties bij de Vlaamse Musicalprijzen 2007, waarbij Frank die als beste regisseur won. Hij regisseerde “Dracula” (10 nominaties Musicalprijzen waaronder die voor beste regie). In oktober 2008 ging de musical “Daens” (Studio100) in première. Frank regisseerde de productie en schreef met Allard Blom script en liedteksten. Dirk Brossé componeerde de muziek. “Daens” werd door pers en publiek in de armen gesloten en was goed voor 13 nominaties voor de Musicalprijzen waarvan er liefst acht werden verzilverd. Frank werd uitgeroepen tot “beste regisseur” 2009. De musical BEN X (naar het boek van Nic Balthazar) bracht musical naar een ander level. Juichende recensies voor deze eigenzinnige voorstelling over een jongen die aan autisme lijdt.

2014 was verder het jaar van de uitersten: van het intimistische Pauline en Paulette voor Judas Producties naar de Studio 100 spektakelmusical 14-18, die goed was voor 335 000 bezoekers en in Nederland uitgeroepen werd tot beste productie en in eigen land een Gouden Label voor muziektheater in ontvangst mocht nemen. In 2018 volgde de spektakelmusical 40-45. Ook deze productie werd uitgeroepen tot beste musical van het jaar en ontving eveneens een Gouden Label. Het aantal bezoekers staat momenteel op een kleine 700000. 40-45 werd gevolgd door “Iedereen Beroemd”, een musical naar de film van Dominique Deruddere. Frank schreef ook telkens het script en voerde de regie.

Franks grote liefde is echter opera. Hij regisseerde La Bohème, La Traviata, Nabucco, Aida, Carmen, I Pagliacci, Cavaleria Rusticana, Don Pasquale, Die Entführung aus dem Serail, Faust, Tosca, Manon Lescaut, Madama Butterfly (gelauwerd als beste Nederlandse Operaproductie van 2012), Peter Grimes, Kat’a Kabanova, Lucia di Lammermoor, The Maid of Orléans en Hamlet.

Sluiten
Sluiten

Choreografie en Staging

Daan Wijnands

Daan studeerde jazztheater- en showmusicaldans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Begon zijn danscarrière bij Djazzex – Modern Jazzdance Company. Gevolgd door de musical producties: West Side Story, Anatevka, Chicago (Utrecht en West End – Londen), 3 Musketiers, Crazy For You en de theatervoorstelling Simone – Songs From The Heart.

Choreografie & Staging – Theater:
Schau (Rundfunk), Robin Hood, Portret – Tjitske Reidinga, De Ongeplukte Zusters van Almere County, No Ponies, Time Out, Sweeney Todd, Grease, Wolfgang, het wonderkind, OustFaust, Hij Gelooft In Mij, Come From Away, Snowponies, 14 de musical, Hello, Dolly!, Repelsteeltje, Showponies 2, ’t Schaep met de 5 Pooten, All Stars, Hamlet, Showponies, Woef Side Story, De Marathon, Selma Ann Louis, Moeder ik wil bij de Revue, Ciske de Rat, De Gelaarsde Poes (RO), Marvellous, Le Roux & D’Anjou, De Sprookjessprokkelaar, Snorro, De Gelaarsde Kat (Efteling), In de ban van Broadway, Onder de Groene Hemel, Een avond met Dorus, Als je niet leeft kun je niet scoren, Putting It Together, Sonneveld, Powervrouwen, Grand Hotel, Toneelgroep de Appel, Schraap, Next to Normal, De Eetclub, Droomvlucht, Spring Awakening, Urinetown, Sunset Boulevard, Simone-Songs From The Heart & Songbook, Plien & Bianca, Joseph, Aan Het Einde Van De Regenboog, Opening Betuwelijn, The Best Of Armin Only, Symphonica In Rosso – Paul De Leeuw, Aida in concert, The Last Five Years en Jesus Christ Superstar.

Was associate choreograaf bij Petticoat, Ciske de Rat, Chess (Oslo) High School Musical, Musical Awards Gala 2007 en 2008, Winxclub on tour en Musicals In Ahoy 2006

Choreografie – Film & TV:
Net als in de Film, Groeten van Gerrie, Het leven is Vurrukkulluk, Oh Baby, Petticoat, De Zevende Hemel, Foeksia De Miniheks.

Awards:
Ontving zesmaal een Musical Award: voor Beste Choreografie voor Grease (2023), All Stars (2019), De Marathon (2018), Spring Awakening (2011), Urinetown (2010) en voor Aanstormend Mannelijk Talent voor zijn rol in Chicago (2000).

Werd ook zesmaal genomineerd: in de categorie Beste Choreografie voor Come From Away (2022), Woef Side Story (2019), De Gelaarsde Poes (2017) en voor Moeder ik wil bij de revue (2015). In 2002 in de categorie Beste Nederlandse Acteur Werkzaam In Het Buitenland (Chicago – West End) en in 2009 voor Beste
Choreografie voor JOSEPH.

Sluiten
Sluiten

Musical Supervisor

Ad van Dijk

Theater
Ad had de muzikale eindverantwoordelijkheid voor alle musicals van Albert Verlinde Entertainment en sinds 2015 voor een groot aantal producties binnen Stage Entertainment. Hij componeerde de muziek van 10 musicals waaronder de musicals Cyrano, Joe, Rex en de Kleine blonde dood. Hij is docent aan de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten. Hij produceerde cd’s van onder andere Piaf, Footloose, The sound of music, Legally blonde, Daddy cool en A tribute to Whitney.

Overig
Ad ontving in 2015 een musical award voor de beste muziek van De kleine blonde dood. Hij werd genomineerd voor een musical award voor beste arrangementen voor de musicals The bodyguard en Robert Long. Samen met Koen van Dijk werd hij genomineerd voor een Tony award voor best original score voor de musical Cyrano.

Sluiten
Sluiten

Decor ontwerp

Carla Janssen Höfelt

Opleiding
Carla Janssen Höfelt studeerde theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Theater
Carla ontwierp o.a. decors voor: Ciske De Rat- de musical, Sunset Boulevard, All Shook Up-Love Me Tender, Petticoat, La Cage Aux Folles, Simone’s Songbook, André van Duin Shows, associate set-design voor Sister Act in Milaan, Parijs, Scheveningen, Barcelona en Sao Paulo, Saturday Night Fever, La Febbre del Sabato Sera in Milaan, 21 on Air Dinnershow , Hij Gelooft in Mij, Love Story, Pandora Dinnershow, Moeder Ik wil bij de Revue, The Bodyguard, El Guardaespaldas in Madrid, Hair, Vamos en You’re the Top, Hij Gelooft in Mij en Pretty Woman.

Prijzen
Genomineerd voor een Musical Award voor de decorontwerpen van Ciske de Rat – de Musical (2008), All Shook Up – Love Me Tender (2010), Petticoat (2011), La Cage Aux Folles (2011), The Bodyguard (2016), Sweeney Todd (2023) en ze won de Musical Award voor Beste Decorontwerp voor Moeder ik wil bij de Revue in 2015

Overig
Naast decors voor musicals maakte Carla ook ontwerpen voor diverse toneelstukken, cabaret en de vormgeving voor musea en exposities, waaronder het concept en vormgeving voor Diva, Museum voor Diamant en Edelsmeedkunst in Antwerpen

Sluiten
Sluiten

Producent

Albert Verlinde

Albert Verlinde studeerde in 1984 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Hij had enige jaren een eigen cabaretgroep Boemerang en speelde in diverse musicals. Met de musical Piaf met Liesbeth List maakte hij in 1999 zijn debuut als theaterproducent. Sindsdien produceerde bij tientallen voorstellingen, aanvankelijk met zijn eigen bedrijf Albert Verlinde Entertainment en na het samengaan met Joop van den Ende Theaterproducties in 2014 als directeur van Stage Entertainment Nederland. Hij initieerde originele Nederlandse producties als Doe Maar, Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen meneer, Sonneveld en Was Getekend Annie MG Schmidt maar produceerde ook grote internationale Shows als The Bodyguard, Mamma Mia en Disney’s The Lion King. Na zijn vertrek bij Stage Entertainment richtte hij Albert Verlinde Theater op met het doel ieder jaar een bijzondere productie te brengen aantrekkelijk voor een groot publiek. De eerste productie was Dagboek van een Herdershond in samenwerking met Toneelgroep Maastricht. Deze spektakelmusical trok in twee maanden tijd meer dan 80.000 bezoekers en werd een jaar later bij KRO NCRV als eerste Nederlandse musical ooit als live tv spektakel uitgezonden. Daarna volgde Grease en in januari 2024 is de première van Jesus Christ Superstar onder regie van Ivo van Hove. Voor het voorjaar van 2025 is de musical Elisabeth aangekondigd die voor het eerst in Nederland op tournee gaat.

Verlinde is ook een bekend tv gezicht. Als entertainmentdeskundige is hij al dertig jaar te zien in verschillende showrubrieken als RTL Boulevard en Shownieuws, bij beide rubrieken was hij vanaf het begin betrokken. Hij bedacht het televisieprogramma ‘My name is’ dat in meer dan tien landen te zien was en schreef columns voor onder meer Prive, TROS Kompas en NRC Handelsblad. Hij is ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van het MECC in Maastricht. Daarnaast is Verlinde maatschappelijk betrokken. Hij is gemeenteraadslid in Vught, voorzitter van de stichting Viering nationale Boomfeestdag, oprichter en voorzitter van het Nationaal Theater Fonds, initiatiefnemer samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds van het Nationaal Theaterweekend. Sinds dit jaar is hij ook lid van de landelijke Stuurgroep Samen Minder Suicide. Albert Verlinde is ridder in de Orde van Oranje Nassau, een onderscheiding die hij in 2011 ontving voor zijn inzet voor kunst en cultuur.

Sluiten
Sluiten

Producent

Matthijs Bongertman

Hij staat aan het hoofd van Senf Theaterpartners. Matthijs Bongertman is een bekende naam in het Nederlandse theaterlandschap. Met Senf produceerde hij de afgelopen jaren vele voorstellingen waarvan onder meer Tineke SchoutenBuurman & Buurman, Intouchables en diverse Nijntje musicals bekende voorbeelden zijn. In 2023 produceerde hij samen met Albert Verlinde en Jaco Kaasschieter de hitmusical Grease voor de Nederlandse markt.

Sluiten
Sluiten

Uitvoerend producent

Jaco Kaasschieter

Jaco behaalde zijn bachelor of Art & Economics in 2009 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Hij was tijdens zijn studie als televisieproducer en redacteur betrokken bij diverse televisieproducties van Holiday on ice en musicalproducties Ciske de rat, Tarzan, Evita en Dirty Dancing.

Jaco was als gedelegeerd producent betrokken bij het televisieprogramma Mooier dan ooit, Ode aan Doe Maar!.

Jaco produceerde Dagboek van een Herdershond, Grease, Jesus Christ Superstar (regie: Ivo van Hove), was eindverantwoordelijk voor de landelijke tournees van Musicals in concert en Best of Broadway en grootschalige openluchtvoorstellingen van Elisabeth en Disney’s Aida. Als uitvoerend producent/ impresario was Jaco verantwoordelijk voor theatertournees van Snelle, Johnny de Mol, Jim Bakkum, het Metropole Orkest, Shirma Rouse, Isa Hoes en Willeke Alberti.

Jaco adviseert en organiseert diverse grootschalige concertproducties, gala’s en (locatie)evenementen in binnen- en buitenland.

Sluiten